dinsdag 24 april 2018

Drukke maar leerrijke DINSDAG...

Dromen zijn misschien bedrog maar niet op bosklassen. De mooie dag die gisteren positief onthaald werd beloofde vandaag een mooi vervolg te kennen. Joggen met meester Johan en meester Dirk, ochtendgym met juf Katrien. Voor ieder wat wils en slechts één conclusie:de conditie van de deelnemende meesters en juffen kan best wedijveren met die van onze jeugd. Na wat ochtendzweet tijd voor ontbijt. Batterijen opladen om nadien te starten met het eerste deel van de overvolle dag.

In de voormiddag stonden drie activiteiten op het menu. In een doorschuifsysteem bezochten de kinderen de commandobunker op de Kemmelberg en het bezoekerscentrum van Kemmel.
Zo bekeken ze de prachtige film 'Zero Hour' in de plaatselijke kerk. In het prachtig ingerichte bezoekerscentrum hielpen ze 'Hanna' op een interactieve manier en maakten zo kennis met Heuvelland.
Vooral de commandobunker was een voltreffer waarbij we ook enkele echte 'wapens' mochten vastnemen.

Na een gezonde dosis informatie was het tijd voor het middagmaal. Net zoals gisteren hoorden we enkel:”Juf, mogen we nog een keer aanschuiven?". Rijstschotel met kip en worteltjes en/of ananas deden de maagjes vullen van plezier. Geen tijd om te rusten, meteen vertrekken voor een middag boordevol oorlogs- en middeleeuwse geschiedenis.

Schietende soldaten in een levendige simulatie, modderige loopgraven, een militair kerkhof met 12000 gesneuvelde soldaten, een mooie verhalenwandeling over de middeleeuwse lakennijverheid in het centrum van Ieper waren de ingrediënten van een geslaagde namiddag. Na de picknick in Ieper werd de avond afgesloten aan de Menenpoort waar om 20u00 iedere avond de Last Post geblazen wordt ter ere van de Britse soldaten uit WO1. Stilte moesten we niet eisen, maar kregen we van onze verbaasde leerlingen. Ze  hadden zelfs de eer om op de eerste rij plaats te nemen. Zoals altijd, een onvergetelijk moment.


Doodmoe maar voldaan sloten we de dag af met een korte busrit naar onze thuishaven De Lork.
Nog een verkwikkende douche, tandjes poetsen en het bedje in! Want morgen maken we kennis met de heks Renata en gaan we kampen bouwen.
Ook verwachten we bezoek van het thuisfront. Enkele leerkrachten reizen richting Kemmel!

Aan alle mama's en papa's: jullie kinderen hebben de tijd van hun leven. Dat bewijzen de lachende gezichten en blozende kaken die ons ook iedere dag de energie geven om er voor hen een fantastische tijd van te maken.

Gegroet en tot morgen...
Bekijk zeker de vele foto's in ons fotoalbum.
Klik hiernaast op jouw keuze.


1 opmerking: