woensdag 25 april 2018

De tweede winnaar is...

Elke dag maken we even tijd voor een korte wedstrijd voor de thuisblijvers! Deze keer gaan we de actuele toer op.
We kregen heel wat juiste antwoorden.
We geven hierna meteen het juiste antwoord:
Last Post Association
Een onschuldige leerkrachtenhand zorgde voor de winnaar!

Dagwinnaar van dinsdag is Dieter Buyse, de papa van Fiebe uit L6B.
Proficiat! Eerstdaags wordt de prijs aan huis bezorgd!

DE VRAAG VAN WOENSDAG:
Vandaag 25 april was het in Kemmel een speciale dag!
Vrijdag a.s. is er een internationale herdenkingsplechtigheid vlakbij ons logeeradres.
We gaan zeker een kijkje nemen!

Slag om Kemmel - Kemmel

In het voorjaar van 1918 ondernemen de Duitsers vooralsnog een poging om de kust te bereiken, met zijn strategisch belangrijke havens. Dit moet gebeuren via de West-Vlaamse heuvels.Op 16 april 1918 breken ze door de frontlijn bij Wijtschate - Mesen. Korte tijd daarna stoten ze door tot aan de voet van de Kemmelberg. De Slag om de berg zelf op 25 april vormt een dramatisch hoogtepunt. De berg is het toneel van zeer gruwelijke gevechten. Veelvuldig worden er ook hier diverse oorlogsgassen gebruikt. De slachting bij de Kemmelberg begint in de ochtend van 25 april 1918. De hele nacht hebben de Duitsers gasgranaten afgevuurd op de geallieerden, terwijl de Fransen hun stellingen met bombardementen vanuit vliegtuigen verdedigden. Om 06:00 uur bestormen de Duitse Alpenjagers de heuvel en de Fransen moeten zich terugtrekken op de Rodeberg en de Scherpenberg. Op de Ossuaire worden heel veel Franse doden herdacht.

Maar nu de vraag:
Onderaan de westelijke flank van de Kemmelberg ligt een Franse begraafplaats. Deze begraafplaats bestaat uit vier massagraven. Hoeveel Franse soldaten rusten hier?

Stuur je antwoord voor de wedstrijd van dinsdag via mail ten laatste op donderdag 26 april 2018 om 18 u. naar directie.houtem@vbhoutembavegem.be en misschien ben jij de dagwinnaar die een mooie prijs wint!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten